Bouwvergunningen en de geschiktheid van de locatie is de verantwoordelijkheid van de klant. Wij bieden alleen algemeen advies. Klik op de bouwvergunningen banner hieronder voor meer informatie.
Regels om rekening mee te houden zijn rondom het plaatsen van bijgebouwen zoals loodsen, kassen en garages evenals bijbehorende faciliteiten zoals zwembaden, vijvers, saunacabines, kennels, behuizingen (waaronder tennisbanen) en vele andere soorten.
Andere regels hebben betrekking op de installatie van een schotelantenne, de bouw van een nieuwe woning of de bouw of levering van opslagtanks voor brandstof.
Hieronder kort de regels uitgelegd:
- U heeft in ieder geval een bouwvergunning nodig als u een bouwwerk, groter dan 30 m2 plaatst.
- Als u een bouwwerk t/m 10 m2 plaatst heeft u in principe nooit een bouwvergunning nodig
- Als u tussen de 10-30 m2 plaatst, heeft u geen bouwvergunning nodig als het bouwwerk ca 1 meter van de erfgrens wordt geplaatst.
- De hoogte van bouwvergunningvrije bouwwerken mag maximaal ca 3 meter hoog zijn.
- Deze informatie is onder voorbehoud. Voor de juiste informatie, check de link van het VROM: http://www.vrom.nl/bouwvergunningen_online
Enkele feiten over de eigenschappen van hout:
Hout wordt al lang gebruikt als natuurlijk bouwmateriaal. Hout heeft een groot aantal uitstekende eigenschappen zoals thermische isolatie, lawaaibeheersing, hoge stevigheid met een goede elasticiteit, hoge belasting absorptievermogen, corrosiebestendigheid, gemakkelijke bediening en veel meer. Toch moet men ook de
karakteristieke kenmerken van het hout kennen:
Takken en de nerf van het hout.
Een boom groeit nooit recht. De nerven en het aantal takken varieert.
Harsextractie
Bij de verwerking en de opslag van hout, variëren het volume en de dichtheid. Als gevolg kan hars ontstaan op het oppervlak van het hout. Dit is volkomen normaal en kan er afgeschaaft worden of zorgvuldig verwijderd worden met terpentine.
Schimmels en blauwe plekken
Tijdens warme periodes kan het hout getroffen worden door schimmel. Deze schimmel vernietigd niet het hout en zal dus geen invloed hebben op de stevigheid van het hout.
Zwelling en krimpen
De “rietjes” die zorgen voor de structuur in het hout, absorberen of verliezen vocht met veranderingen in de luchtvochtigheid. Het vochtgehalte van hout zal altijd geleidelijk op gelijke hoogte komen met de vochtigheid van de omringende omgeving. Hout zet uit wanneer het vocht opneemt en krimpt als het vocht verliest. Als dit gebeurt, zorgt dit voor veranderingen in het formaat: in de breedte en dikte, maar slechts licht in de lengte. Deze uitzetting en inkrimping blijft voor altijd, ongeacht hoe lang geleden de boom werd gekapt.
Kleurverandering van hout
Hout is een natuurlijk product en een zekere mate van kleurvaratie is onvermijdelijk. Sommige soorten hebben een veel hogere graad van kleurvariatie dan anderen. De enige echte manier om een uniforme kleur in hout te verwezenlijken, is door een selectie te maken uit zoveel materiaal als mogelijk, echter dit is een zeer slechte keuze met betrekking tot het milieu. Sommige houtsoorten veranderen dramatisch van kleur als ze ouder worden (oxideren). Anderen veranderen van kleur wanneer ze worden blootgesteld aan licht (UV-straling). Sommigen doen beide, en zonlicht versnelt het oxidatieproces in het algemeen. Mensen die houtproducten gebruiken kunnen nu eenmaal verwachten dat het hout van kleur zal veranderen in de loop van de tijd, tenzij het zwaar is geverfd. Indien men het product gedurende een lange periode zeer intensief in het licht heeft staan, dan is het mogelijk dat sommige soorten hout welke gewoonlijk donkerder worden, met de tijd daadwerkelijk lichter worden.