Welke tijd van het jaar is perfect voor het inhuren van tuinarchitecten

Ieder tuinhuis heeft dakgoten
May 13, 2019
Tips over hoe u uw huis effectief kunt verbeteren
February 1, 2023
Show all

Welke tijd van het jaar is perfect voor het inhuren van tuinarchitecten

Als je denkt aan tuinarchitectuur en tuinieren, denk je er waarschijnlijk aan als een beroep of misschien als een kunstvorm. Als gevolg daarvan ben je misschien wat beducht bij de gedachte om een professional in te huren voor je gazon en tuin. Immers, als je je niet op je gemak voelt bij een bedrijf, hoe weet je dan of ze goed zijn of niet? Dus nu je overweegt om je tuin prachtig aan te laten leggen, denk je misschien: wanneer is de beste tijd om dat te doen?

Wat is de beste tijd van het jaar om een tuinarchitect in te huren?

Je antwoord zal sterk variëren, afhankelijk van waar je woont, wat voor soort planten je gaat planten, en hoe streng de seizoenen zijn. Toch wordt vaak gesteld dat het het beste is om het in het voorjaar te doen en niet in de zomer, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Dit is wanneer er veel vraag zal zijn naar hoveniers. Afgezien van het feit dat het mooi weer is en hoveniers efficiënter kunnen werken in het voorjaar, zijn er nog verschillende factoren die het voorjaar tot het beste seizoen maken. Eén reden is dat de zaailingen en jonge boompjes ruim de tijd hebben om te rijpen voor de herfst en uiteindelijk de winter. Als je te lang wacht en in de zomermaanden plant, hebben je planten misschien niet genoeg tijd om sterk te worden en sterven ze in de winter af.

Waarom een tuinarchitect inhuren?

Als je een huiseigenaar bent die een nieuw landschap voor je huis nodig heeft, zul je waarschijnlijk naar een hovenier gaan om de klus goed te klaren. Waarom een hovenier inschakelen? Professionals hebben veel voordelen, waaronder ervaring in het ontwerpen en aanleggen van verschillende soorten planten en kennis van gespecialiseerde planten en technieken zoals irrigatie. Ook al ben je in je vrije tijd een gepassioneerd tuinier, een echte tuinier huurt altijd liever een vakman in om ervoor te zorgen dat zijn landschap een professioneel tintje krijgt. Een hovenier snoeit niet alleen bomen; hij reinigt en onderhoudt ook de grond, plant bomen en struiken, en ontwerpt de tuin. Daarom is het inhuren van een vakman niet alleen voordeliger dan de eerste, maar ze brengen ook resultaten van hoge kwaliteit.

Wat doen ze?

Tuinarchitecten zorgen voor al je tuinwensen, of het nu gaat om het snoeien van bomen, het planten van bloemen, of het maaien van gazons. Van te weinig tijd besteden aan je tuin tot zorg voor de esthetiek van je woning, men kan om vele redenen worden ingezet. Wat valt er dan meestal onder tuinonderhoud?

Beddenonderhoud

Plantbed onderhoud is het proces van het onderhouden van de gezondheid en groei van je planten. Je planten moeten wekelijks gecontroleerd worden om er zeker van te zijn dat ze goed staan en groeien. Er zijn veel manieren om planten te controleren. Je kunt regelmatig zien of ze voldoende voedingsstoffen hebben door een voederbakje te gebruiken. Je hovenier kan weten of ze hun wortels voeden door een bodemtestkit te gebruiken, en hij zal ook controleren op onkruid en invasieve groei of ziekten.

Snoeien en hagen

Een hovenier kan planten snoeien om hun gezondheid en uiterlijk te verbeteren door een deel ervan te verwijderen. Het is een goede manier om de plantengroei te stimuleren of de vroege groei af te remmen na het opzetten van een plant. Goed snoeien helpt ook om dode of zwakke takken te verwijderen, zodat nieuwe scheuten zich kunnen ontwikkelen, waardoor de plant gezond en sterk blijft.

Tip: Met een lamellen overkapping trotseer je zon, wind en regen

Gezondheid van planten

Terwijl tijdens het onderhoud van de perken enkele basiscontroles worden uitgevoerd, zal een hovenier ook de algemene gezondheid van je planten controleren om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Dit vereist vaak enige opleiding, maar meestal jarenlange ervaring om te zien of er iets mis is. Bovendien moet je landschapskunstenaar in staat zijn om eventuele problemen te verhelpen en je planten sterk, gezond en mooi te houden.

Voed en bescherm je gazon

Gazononderhoud is de handeling van het onderhouden van gazons, vaak door ze te maaien en te bemesten. Maar wat betekent het om je gras te onderhouden? In de eerste plaats is een gazon niet één plant, maar een ecologisch systeem. Als je een professionele hovenier inhuurt, zal die een gazon zien als een heel ecosysteem van planten, grond en micro-organismen. Een enkele plant of een enkele plantensoort maakt geen gazon. Dat zijn slechts werkende onderdelen die het hele systeem laten werken. Daarom is het zo essentieel om voor dit soort werk een vakman in te huren. Zij kunnen begrijpen hoe het hele systeem werkt en wat de beste methoden zijn om het gazon er op zijn best uit te laten zien.

Irrigatiesystemen opzetten

Het woord “irrigatie” verwijst naar het proces van het gebruik van vloeistoffen om water naar een gewas te brengen. De term systeem wordt gebruikt voor de verschillende onderdelen zoals pompen, leidingen, kleppen en armaturen die het water vervoeren. Het kan behoorlijk ingewikkeld zijn om ze goed in te stellen, en een hovenier zal dit soms als onderdeel van zijn dienst opnemen.

Uitgelicht: Waarom kiezen voor een maatwerk overkapping?

Bladverwijdering Als je een groot pand hebt met een ruim terrein, dan kan het zijn dat je de diensten van een hovenier nodig hebt om de afgevallen bladeren van de herfst en de winter te verwijderen. Dit klinkt als een eenvoudige taak, maar het kost tijd en materiaal om het goed te doen. Je hovenier kan de bladeren ook gebruiken om een composthoop aan te vullen of op te zetten, als voorbereiding op de lente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *