Veranda koel houden in de zomer

julius krechting toptuinen
Handige tips voor tuinieren door Julius Krechting
January 24, 2017
Infrarood sauna gebruiken
March 28, 2018
Show all

Veranda koel houden in de zomer

De zomermaanden komen er gelukkig weer aan en dat betekent dat u vaker buiten zal zijn. De veranda zal over het algemeen ook vaker gebruikt worden. Sommige dagen van de zomer zullen zo warm zijn dat u juist niet buiten wilt zijn, maar lekker binnen. Een veranda kan ook al snel te warm worden wat het niet heel fijn maakt om in te verblijven. Veel mensen zoeken dan een uitweg naar de koelere woonkamer, maar dit is natuurlijk enorm zonde van uw mooie veranda! In deze blog wat tips om de veranda zo koel mogelijk te houden.

Een maatregel die u kunt nemen is te kiezen voor zonwerende beglazing. Normale beglazing zal er juist voor zorgen dat de veranda nog warmer wordt dan buiten door het broeikas effect. De speciale zonwerende beglazing houdt deze warmte buiten en hierdoor zal het niet warmer worden dan buiten. Dit zal de gevoelstemperatuur altijd beter maken.

Een tweede maatregel is het plaatsen van zonwering. Dit kan in verschillende vormen. Denk aan bovenzonwering of onderzonwering, screens, pergola zonwering of een groot zonnescherm. Elke oplossing ziet er weer anders uit en heeft zijn voor-en nadelen. Laat u dus goed informeren.

Uiteraard is de zon de oorzaak van deze warmte en deze moet daarom ook zo veel mogelijk bestreden worden. Dit kan dus door deze maatregelen te nemen. Het financiële plaatje zal per oplossing verschillen en daarom zal het ook per situatie en huishouden verschillen wat nu de juiste oplossing is. Laat u daarom goed informeren om zoveel mogelijk uit uw veranda te halen als dat erin zit.

Wanneer er nog vragen zijn over uw veranda of over het koel houden ervan, vraag deze dan gerust aan ons. We zijn telefonisch en per mail bereikbaar, maar u kunt natuurlijk ook even langskomen! We helpen u graag verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *